Kender du affilite marketing? Du er uden tvivl stødt på det rundt omkring på nettet. Basalt set er det provisionsbaseret reklame på internettet – ofte foregår det lidt i det skjulte og på grænsen er reglerne for markedsføring. Men det kan også sagtens laves helt legalt og legitimt.

Helt enkelt, så er konceptet, at du laver en hjemmeside om et emne, som der er kommerciel interesse i og som du kan hjælpe andre med at blive klogere på. Du laver så en hjemmeside om det emne og markedsførere den på internettet. Det betyder, at du sørger for at din hjemmeside, er den der f.eks. dukker på, når folk søger på Google efter information om det emne du har skrevet om. Processen med at sikre, at din hjemmeside, er den der dukker op øverst i Google søgninger hedder søgemaskineoptimering – eller SEO. Søgemaskineoptimering tager tid at lære, og det tager tid at udføre, men det er ikke raketvidenskab – alle kan lære det, hvis de vil bruge tiden på det.

Når du så har en hjemmeside, der svarer på folks spørgsmål, så placerer du reklamer på din hjemmeside, der målrettet hjælper folk. Har du f.eks. en hjemmeside om madlavning, så kan du lave reklamer på den side for de køkkenmaskiner, som man skal bruge i processen. De links laves gennem et affiliate netværk, der sørger for at holde tal på, hvor mange der klikker på reklamerne og hvor mange af dem der klikker, der faktisk køber. Og så afregnes du som affiliate med en kommision på f.eks. 5% af salgsprisen. Ofte laves reklamerne bare som links inde i teksten – og hvis der ikke er nogen angivelse på hjemmesiden om, at den slags links er reklamer, ja så er det man måske er lidt på kant med loven. Man må nemlig ikke bare skjule reklamer.

Det har affiliate marketing givet mig

Det tager lang tid, fra du har lavet en hjemmeside, til du faktisk får så mange besøgende, at du begynder at tjene penge på dem. Men, hvis du gør dit arbejde godt, så kommer der lige så stille en indtjening og fordelen er, at den indtjening kan fortsætte stabilt i lang tid. Når først din hjemmeside ligger godt i Googles søgninger, så kan den uden det helt vilde arbejde faktisk blive liggende der længe og skaffe dig indtjening.

For mig, har et indledende arbejde givet mig en grundindtjening i min virksomhed, som gør, at jeg pludselig har frihed til at bruge min tid på lidt andre ting. Jeg kan fokusere på andre dele af min forretning, som ikke er umiddelbart rentable. Får tiden til at bygge nye ting op uden at skulle fokusere al min tid på at tjene penge til at få smør på brøddet.

Advarsel

Affiliate marketing er IKKE nogen genvej til store hurtige penge. Men med hårdt arbejde, kan det være det skridt, der gør at du med større sikkerhed kan kaste dig ind i at være selvstændig og bygge en sund forretning op.

Kom i gang

Hvis du gerne vil i gang, så skal du være forberedt på at det er en lang læringsprocess. Mine første 3-4 affiliate sider kom aldrig nogensinde til at tjene mig en krone. Men de lærte mig noget om, hvordan jeg gør. Så mit bedste råd det er at kaste dig ind i det som en “learning by doing” process. Investeringerne er så små, at du roligt kan gøre forsøget. Der er meget at lære, som f.eks. at lave en hjemmeside, at optimere den til søgeord, at markedsføre den osv. Alt sammen noget der tager tid, men som er en sjov og lærerig process.

Vælg et emne

Første trin er, at vælge et emne. Mit bedste råd er, at vælge et emne som enten interesserer dig eller som du har en masse gode ideer til, hvad du kan skrive om. Lad være med at bruge en masse tid på at analysere dig frem til de bedste emner, men kast dig ud i et emne, med den viden at det nok ikke er dit første projekt, der bliver den store success. Vær klar til at bruge det som et springbræt og en læringsprocess mod dit næste projekt.

Start en hjemmeside

Dernæst skal du have fundet et domænenavn. Igen, lad være med at lægge for meget energi i det. Find et navn, der klinger godt. Noget du kan sige uden at blive beklemt over det. F.eks. synes jeg at en af mine gamle affiliate sider “Billigblender.dk” var lidt noget pjat af et navn. Det lød virkelig… ja, billigt. Og ikke som noget, jeg havde lyst til at fortælle vidt og bredt om. Så vælg et navn, som du kan stå ved.

Webhotel

Dernæst skal du have et webhotel. Her vil jeg klart anbefale at starte ud med et af de billigste, men også mest stabile, nemlig Unoeuro. Og for at det ikke skal være løgn, så kan du på siden nemprogrammering få en rabatkode, til at få det endnu billigere. Se find dit billige webhotel her.

Det er i øvrigt et smukt eksempel på, hvordan affiliate marketing, ikke blot er noget du kan tjene på, men også noget der kan være til gavn for forbrugeren. Her har nemprogrammering sørget for en aftale om at kunne give sine besøgende en rabatkode, mod til gengæld at tjene lidt på hvert salg de er med til at skabe. Støt endelig op om det!

Videre…

Og så er det bare at komme igang med dit indhold… Skriv skriv og skriv. Og læs, læs og læs alt hvad du kan komme i nærheden af om affiliate marketing og online marketing i det hele taget på nettet.

Jeg har samlet en stribe relevante links til dig her, som du kan starte med: