Bøger om, hvordan du skal leve dit liv for at få mest muligt ud af det, har en tendens til enten at gå til den ene eller den anden yderlighed. Enten prædiker de ultimative systemer og hård disciplin, eller også skal man bare gøre det rigtige 4 timer om ugen. “The One Thing” gør noget helt andet – og det er ikke “bare at være et kompromis”. Gerry Keller formår at få formuleret budskabet om, at vi skal leve med et formål ud. Vi skal ikke bare knokle løs – han slår en tyk pæl igennem myten om, at disciplin er den sikre vej til success. Du skal heller ikke partout stræbe efter “the 4 hour work week” – du skal ganske enkelt gøre det, der giver dit liv et formål. Det der motiverer dig. Det er Gerry Kellers første pointe – live with purpose.

Dernæst slå Gerry Keller også fast at ideen om det “balancerede liv” er gal. Det er ganske enkelt ikke muligt, hvis du vil opnå succes. Prioriter det du gerne vil opnå – fokuser på det vigtigste – the One Thing. Og så må du leve med, at andre dele af dit liv kommer lidt ud af balance.

Til slut skal du leve for produktivitet – “Live for Productivity”. Hvis du vil opnå meget, så er det essentielt at bruge tiden fornuftigt. Få noget ud af så mange timer af din dag som muligt. Ikke at du skal knokle disciplineret time efter time, men brug tiden rigtigt.

Og hvordan gør man så alt det? Gerry Kellers opskrift på det er fokusspørgsmålet: “Hvad er den ENE ting jeg kan gøre, således at ved at gøre det, bliver alt andet nemmere eller ligegyldigt?”. Gerry Kellers tese er, at hvis du bruger det spørgsmål i en hver kontekst, så vil du kunne finde frem til den vigtigste ting at fokusere på.

Og slutteligt, når den “ENE ting”, du bør fokusere på lige nu er fundet, så skal du blokere tid til det. Bloker mindst fire timer, hver dag, til din “ENE ting”. Tid der holdes hellig og hvor du virkelig kan fokusere.

Det er basalt set hovedpointerne i bogen – isoleret set, ikke den store nye opfindelse. Men det er vel serveret, godt underbygget og forklaret i bogen. I det hele taget er det sat sammen som et rigtig godt fundament for at forbedre din egen hverdag. Godt krydret med masser af små fifs og gode ideer til, hvordan du implementer tankegangen i din hverdag. En bog, der helt klart kan anbefales for den der gerne vil forbedre og udvikle sig selv i retning af en mere produktiv tilværelse, hvor du selv bestemmer over og designer dit liv.